O meni

Sem Ajda in tukaj sem za vas.

Brez vas, ki prihajate k meni na terapije, nima smisla, da to počnem.

Verjamem v samozdravljenje telesa, ki pomaga posamezniku pri reševanju njegovih težav, kar pripomore k izboljšanju njegovega zdravja, počutja in kvalitete življenja.

Velikokrat vidim ljudi, ki ne cenijo svojega zdravja. Utapljajo se v izgovorih in strahovih, da je za vse kriv EMŠO, nerodni gibi ter sistem, ki ne poskrbi za njih. Opazujem posameznike, ki naredijo vse za druge in izgorevajo ob tem.

Na drugi strani vidim ljudi, ki se “neučinkovito” trudijo. Tekajo od terapevta do terapevta in uporabljajo vse mogoče metode (včasih tudi več hkrati). Slednji mi povejo, da pri njih nič ne deluje.

“Kaj pa lahko storim drugega, kot da vzamem tableto in grem v službo? Rabijo me.”, pravijo.

Saj veste, o čem govorim?

Kar nekaj časa sem se vrtela v krogih in ljudem skušala dopovedati, da ni treba, da je temu tako. Ni treba trpet, če vidiš in poznaš rešitev, ki je tako enostavna.

Vendar sedaj vem. Vsak se mora za spremembo, pa naj bo takšna ali drugačna, odločiti sam. To je pravica vsakega posameznika.

Kdo pa sem jaz, da vam govorim, kaj deluje in kaj ne?

Zagovarjam sodelovanje med uradno medicino in alternativnimi oblikami zdravljenja, zato ne bodite presenečeni, če vas najprej napotim do zdravnika. Sem mnenja, da vsak, ki združi ta znanja, lahko pride hitreje do rezultatov, ki so boljši kot pri uporabi le ene oblike zdravljenja.

Povedala vam bom malo več o svoji poti, ker upam, da tega ne berete z namenom, da bi ugotovili ali raje pijem kavo ali čaj. 🙂

Ko sem delala kot fizioterapevtka, me je želja po znanju gnala na različne tečaje.

Ste že slišali za kineziotaping?

Če boste spremljali kakšno tekmo, jih lahko opazite na kakšnem kolenu, rami ali komolcu igralcev. Barvni elastični trakovi, ki se lepijo na mesta težav. Namenjeni so reševanju različnih težav (in še sosedje opazijo nekaj novega, saj so nekateri trakovi res opaznih barv) 🙂

Radovednost me je gnala naprej v komplementarno medicino, kar je izraz za področje med uradno medicino in alternativo.

Tako sem se naučila Bownove terapije.

Tukaj sem začela ugotavljati, kaj je glavno orodje mnogih “nerazvitih” ljudstev (Aborigini, Indijanci, Tibetanci), ki prenašajo znanja starih civilizacij in si pomagajo na zelo enostavne načine… Kaj imajo in znajo uporabljati? ROKE 🙂

Še nikoli ni bilo tako preprosto. In še nikoli ni bilo tako težko. Nasprotje, s katerim se moramo spopasti.

Ugotovila sem, da želim uporabljati prijeme, ki niso boleči za uporabnika, kar pa ne sme zmanjšati njihove učinkovitosti.

Tako sem se popolnoma navdušila nad tehniko Emmett, še eno komplementarno metodo zdravljenja, ki prihaja iz Avstralije. Popolnoma nov koncept, ki se je odlično ujel z Bownovo terapijo in vsem dosedanjim znanjem.

Si lahko predstavljate, da se terapija večinoma izvaja samo z dvema prstoma (dva sredinca!!!! 🙂 )?

Učinek pa je viden zelo hitro. V večini primerov se že v prvi terapiji bolečina zmanjša za polovico.

Že samo ena ali dve terapiji naredita veliko spremembo. Deluje po principu “reset” kot pri računalniku – s pritiskom na gumb (točko) sprožiš spremembo in računalnik se ponovno “naloži”. Več kot ima na sebi naloženega, da “melje”, dlje traja, da se ponovno naloži.

Si predstavljaš?

Skratka, to je bil razlog, da naredim to stran in vam razgalim malo več o sebi in vse kar znam.

Te tehnike so precej drugačne od ostalih, zato je najboljša razlaga izkušnja sama. Pri katerih tegobah vam lahko pomagajo, si poglejte pod zavihkoma Bownova in Emmett terapija.

S svojim delom sem pomagala že mnogim. Marsikateri prijem “komplementarne medicine” sem uporabila, ko sem delala kot fizioterapevtka, pri čemer sem imela možnost izkusiti mnoga področja našega zdravstvenega sistema.

Do sedaj sem delala v zdravilišču, bolnišnicah, specialnih zavodih …; skratka, izbirala sem področja, ki so mi ponudila veliko mero vsega, največ pa raznolikosti.

Če ne vidim s svojimi očmi in ne preizkusim, ne verjamem.

Če ste prišli do tega odstavka, verjamem, da ste se med opisom vsaj malo prepoznali in vas zanima še kaj več.

Pri svojem delu sem bila priča velikim uspehom, pa tudi kakšnemu ponesrečenemu poizkusu, iz katerega smo se vsi veliko naučili.

Tudi kozarec je potrebno spolirati, da se sveti. Le tako se učimo in postajamo boljši. Če bi rekla, da mi je vse uspelo v prvo (no, tega ne morem reči), mi tako ne bi verjeli. Lahko pa rečem, da pridno vadim.

Pa se dotaknimo še malo “specialnih” tem:

Ženske

Posebej sem se specializirala za ženske težave, ki se pojavljajo v različnih življenjskih obdobjih: boleče menstruacije, bolečine med nosečnostjo, šibko medenično dno, uhajanje urina…

Tudi težave po porodu in brazgotine zaradi carskega reza je dobro uravnovesiti.

O tem mi ni prav nič neprijetno govoriti, tako da kar vprašajte.

Otroci s posebnimi potrebami

Ker sem že kot fizioterapevtka veliko delala z njimi in ker so mi prav pri srcu, sem se podrobneje usmerila še v to področje.

Otroci so najbolj hvaležni in najbolj pristni uporabniki. Iskreno povedo, kaj in kako je.

Zavedam se, da so starši tisti, ki z otrokom preživijo največ časa. Tako učim starše teh preprostih prijemov, da sprostijo prenapete mišice in svojim otrokom olajšajo najbolj moteče težave.

Živali

Kako vedeti in občutiti, da nekaj zares deluje?

Najbolj dovzetne so živali. Tukaj je bolj malo “placebo učinka”. Tako sem se iz veselja začela učiti še o konjih in kako Emmett terapijo uporabiti na njih.

Zakaj sem kar veliko napisala o sebi?

Želim, da sami ugotovite, ali sem prava oseba za vas.

Če ste dobili občutek, da vam s terapijo lahko pomagam, me kontaktirajte in skupaj bomo našli ustrezen termin.

Sem Ajda in tukaj sem za vas.